Кошаркашке репрезентативке Србије поново су се окупиле на мини припремама пред пријатељску утакмицу коју ће у суботу одиграти против Словеније у Бања Луци. Оне ће ове недеље радити у дворани Визура спорт, а уједно ће бити обављени и сви лекарски прегледи и тестирања, како би се званичне припреме за Олимпијске игре у Рију одвијале према плану и програму од 10. јула.

Јучерашњи тренинг у Земуну пратило је са трибина и педесетак малих кошаркашица које су упијале сваку вежбу и сваки покрет који су на терену изводиле Милица Дабовић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија и остале репрезентативке.

По завршетку, мале кошаркашице су добиле прилику да се упознају, сликају и добију аутограм од својих идолки, које су још једном потврдиле, колико својим залагањем на тренинзима и на утакмицама, али и понашањем како на, тако и ван терена представљају прави пример за младе генерације.

 

– Користимо сваку прилику да охрабримо девојчице да се баве кошарком и да им ставимо до знања колико је спорт добар за њихов развој. Мислимо на будућност, на стварање базе, да златна европска медаља донесе неку нову Милицу, Ану, Соњу, Јелену. То је такође и сврха нашег гостовања у Бања Луци, да се дружимо са нашим навијачима и да им се захвалимо на великој подршци – рекла је Марина Маљковић.

 

Утакмица против Словеније у Бања Луци игра се у суботу, 11. јуна од 17:30. Званичне припреме српских кошаркашица за Олимпијски турнир у Рију почињу 10. јула на Златибору.