У сусрет новим изазовима мушке сениорске репрезентације овога лета, вечерас је у београдском хотелу „Мериот“ потписан нови уговор о спонзорству између Кошркашког савеза Србије и „Триглав осигурања Београд“. Двогодишњи аранжман подразумева генерално спонзорство мушке сениорске репрезентације, насловно спонзорство Кадетске лиге Србије и спонзорство Рода 3х3 првенства Србије.

– Срећни смо што настављамо успешну сарадњу са „Триглав осигурањем“, која траје од 2015. године и крунисана је одличним резултатима. Наши сениори су четврти у Европи и сребрни на Олимпијским играма у Рију. Надамо се да ћемо већ на Европском првенству у септембру и у квалификацијама за Светско првенство заједно остварити још боље резултате. Хвала „Триглав осигурању“ што препознаје квалитет, што је уз нас и подржава српску кошарку – рекао је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Присутнима се обратио и председник извршног одбора „Триглав осигурања Београд“ Драган Марковић.

– Бити на челу компаније која је поносни спонзор наших кошаркаша чини велику част и задовољство. Бити поносан на некога значи веровати му, познавати га и бити му близак, бити искрен пријатељ. Сарадња са Кошаркашким савезом Србије развила се изнад класичног пословног односа и постала је искрено партнерство које смо данас потврдили потписивањем уговора на још две године. На овај начин, „Триглав осигурање“, уз константно напредовање и раст на пословном плану, наставља и своју мисију друштвено одговорне компаније која стратешки улаже у институције спорта од значаја за нашу земљу – рекао је Марковић.

Председник КСС Предраг Даниловић уручио је првом човеку „Триглав осигурања“ Драгану Марковићу дрес мушке кошаркашке репрезентације Србије са бројем један. Марковић је „узвратио“ лоптом са потписима комплетног менаџмента ове успешне компаније.

Челници Кошаркашког савеза Србије и „Триглав осигурања Београд“ сложили су се да је ово наставак успешне и дугорочне партнерске сарадње, која ће за циљ имати промоцију кошарке и спорта уопште, али и промоцију Србије ван њених граница – у Европи и свету. Прва наредна прилика за то биће предстојеће Европско првенство 2017.