Последњег дана базичних припрема на Златибору, у пријатељској припремној утакмици Србија је победила Црну Гору резултатом 73:66 (17:24, 18:13, 16:13, 22:16).

Први део припрема је прошао веома добро, од приступа играчица, до услова за тренинге, као и утакмица са Црном Гором. Све иде својим током. Полако препознајемо шта све можемо да урадимо и на које сегмете треба највише да се концентришемо. Са нашим пријатељима из Црне Горе одиграли смо две припремне утакмице. Врло су неугодан ривал, јер играју чврсту и агресивну кошарку, баш као и ми. Надам се да ће обе екипе остварити најбоље могуће резултате на шампионату – рекла је селекторка српске репрезентације Марина Маљковић.

Репрезентација Србије наредне недеље припремаће се у Београду, а крајем седмице учествоваће на јаком турниру у Лиону, где ће се састати са селекцијама Словачке, Француске и Велике Британије.

Овогодишњи Еуробаскет биће одржан у Мађарској и Румунији од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.