СРБИЈА – КИНА 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16)

Победа Србије на почетку Светског првенства! У утакмици првог кола Групе Б, тим Србије је савладао репрезентацију Кине са 105:63.

Након почетних 0:6, Србија је преко Милутинова и Стефана Јовића ухватила прикључак. Средином прве деонице, „Орлови“ су преузели вођство које је до истека десетог минута нарасло на 25:14. Крајем првог квартала, пех је имао Филип Петрушев који је после осам постигнутих поена доживео повреду након које се више није враћао у игру.

Друга четвртина је била веома ефикасна за наш тим, а на 30 постигнутих поена Србије, национални тим Кине је узвратио са 20, што је у збиру донело великих +21 за Србију на полувремену сусрета.

Ни трећи период игре није донео промену у односу снага на терену. Наставили су репрезентативци Србије да контролишу дешавања на терену, а као круна тога је дошла тројка Душана Ристића за 77:47 после 30 минута кошарке у Манили.

У последњој четвртини, „Орлови“ су наставили у истом ритму и рутински привели меч крају и однели тријумф са коначних +42.

Комплетну статистику са погледајте овде

https://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/game/2608/Serbia-China#tab=boxscore

Фото галерију погледајте овде

https://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/game/2608/Serbia-China/

# Уз репрезентацију су у Манили председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић и потпредседник за мушку кошарку Миленко Тепић.

Селектор Србије Светислав Пешић:

– Добро смо се припремили за утакмицу, а све што смо планирали смо успели да спроведемо у дело. Остварили смо вредну победу, а приказали смо и веома добру партију у оба смера. Одбрана је била на жељеном нивоу, а из добре одбране имали смо довољно самопоуздања за игру у нападу. Ово је потпуно нови тим. Утакмица са Кином је била јако битна да покажемо да вредимо и можемо. Идемо даље, а као и против Кине, у свакој наредној утакмици ће кључ бити одбрана. Очекујем да напредујемо како шампионат буде одмицао. Верујем да смо кадри да обрадујемо љубитеље кошарке у Србији, као што смо то урадили и против Кине.

Никола Милутинов:

– Одличан старт, отворили смо меч са одличном енергијом, јаком одбраном и то нам је донело резулат. Трчали смо одлично, само треба да наставимо тако. Драго ми је што су наши људи ту, што нам пружају подршку, хвала им много.

Photo by FIBA