Репрезентација Србије остварила је победу у Краљеву у препуној новој дворани против селекције Луксембурга са 73:51 (21;23, 15:6, 16:8, 21:14). Иако је прву четвртину селекција Луксембурга решила у своју корист, питање победника нити у једном тренутку није доводено у питање. Разлика у квалитету, али и надахнутост наших играчица да се у што бољем светлу прикажу публици у Краљеву били су довољни да се оствари сасвим убедљива победа.

Селектора Марина Маљковић је у овом дуелу уз бронзане из Рија – сестре Дабовић, Јелену Миловановић, Тамару Радочај, Невену Јовановић, Сару Крњић и Александру Црвендакић шансу пружила и Кристини Топузовић, Сањи Мандић, Кристини Балтић, Нини Богићевић и Ивани Брајковић.

Чврста одбрана у другој и трећој четвртини у којима су играчице Луксембурга постигле укупно само 14 поена су били довољни за лаку победу. Најефикаснија у српској репрезентацији била је Милица Дабовић са 14 поена. 12 је убацила Александра Црвендакић, а двоцифрени учинак имале су још и Тамара Радочај и Јелена Миловановић са по 11 кошева. Код гошћи Нађа Мосонг је дала 18 кошева.

 

Марина Маљковић:
– Најјачи утисак ове утакмице су навијачи у хали у Краљеву. Ово је стварно било фантастично. И пре утакмице сам била сигурна да ће трибине бити испуњене, али да ће људи седети на степеницама, то нисам искрено очекивала. Још једном понављам да је то био први И највећи утисак. Хвала народу који је испунио халу у Краљеву. Драго ми је да смо дошли у град, где дуго није било кошарке. Морам такође да кажем да је утисак пуне хале оставио велики траг на моје кошаркашице које су играле са великом тремом. Сви знамо да унапред добијене утакмице никада нису лагане. Све је утицало на овај исход. Најважније је да смо на крају победиле.

 

Невена Јовановић:
– Играла сам са великом тремом, то се могло видети. Нисмо навикле да играмо пред пуном халом и због тога можда утакмица није била претерано лепа за гледање. Драго ми је што смо дошле у мој град и што је дошло оволико навијача. Хвала свима још једном. Памтиће се сјајна подршка и победа, са којом идемо у Ниш да покушамо да наставимо тријумфални низ.

 

Србија ће се у среду у Нишу од 18 часова састати са репрезентацијом Украјине у борби за прву позицију у групи и директан пласман на Европско првенство у Чешкој. Улаз на утакмицу је слободан и из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у Чаир и пруже подршку нашој репрезентацији.

Нова дворана у Краљеву. Гледалаца: 4.000. Судије: Јалман (Турска), Барбара (Малта), Хочај (Албанија).

СРБИЈА: Тамара Радочај 11, Сара Крњић 4, Невена Јовановић 7, Јелена Миловановић 11, Милица Дабовић 14, Ана Дабовић, Александра Црвендакић 12, Кристина Балтић 6, Сања Мандић 2, Кристина Топузовић, Нина Богићевић, Ивана Брајковић.6 Селектор Марина Маљковић.

ЛУКСЕМБУРГ: Магали Мејнадир 10, Нађа Мосонг 18, Теси Хетинг 10, Кети Шмит 9, Лауре Дидрих, Менди Гениетс 3, Јулија Вујаковић, Мишел Орбан, Сара Грусковњак, Џеки Рис, Ана Петрова, Нађа Маркус 1. Селектор: Маријус Џурџија.