Екипа ЖКК Вождовац победник је првог међународног турнира „Ја сам кошаркашица“ који је одржан у организацији Кошаркашког савеза Србије. У земунској дворани „Визура Спорт“, изабранице тренера Зоран Тира, победиле су у финалној утакмици првака Румуније, екипу Арада са 75:67 (15:9, 22:16, 15:27, 23:15). У мечу за треће место, шампион Србије Партизан Галеника савладао је мађарски Печуј – 53:49 (12:14, 10:14, 15:12, 16:9). За најбољу играчицу турнира проглашена је Јелена Дангубић из екипе Вождовца, док је најбољи стрелац Станејша Грејем из Арада.

По завршетку финалне утакмице уследила је церемонија уручења награда и признања. Трофеје су уручивале наше прослављене кошаркашице. Победнички пехар екипи Вождовца предала је некадашња играчица овог тимаОливера Чангаловић. Пехар Араду предала је Оливера Кривокапић Драгићевић, док је награду за треће место Партизану уручила Биљана Мајсторовић. Пехар најефикаснијој играчици турнира уручила је потпредседница КСС Ана Јоковић, док је пехар за најбољег играча турнира Јелени Дангубић уручила тренер Партизана и селектор женске сениорске репрезентације Србије, Марина Маљковић.

Екипа Вождовца сасвим заслужено је победник Првог међународног турнира „Ја сам кошаркашица“. У хали “Визура спорт” виђене су четири одличне утакмице, а многобројна публика могла је да ужива у чарима ове игре.

„ЈА САМ КОШАРКАШИЦА“

Финале: Вождовац – Арад 75:67

Меч за 3. место: Партизан Галеника – Печуј 53:49

Резултати првог дана:
Партизан Галеника – Арад 57:75, Вождовац – Печуј 74:63

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]