Поводом испраћаја женске сениорске репрезентације Србије на Европско првенство у Чешкој (16-25. јун 2017), а у циљу промоције 3×3 кошаркашке дисциплине, у Београду ће се 11. јуна 2017. године на Ади Циганлији одржати први 3×3 турнир за жене „Ada women’s challenge“.

Позив за учешће на „Ada women’s challenge“ турниру упућује се школама кошарке и клубовима свих нивоа такмичења из целе Србије.

Турнир „Ada women’s challenge“ је отвореног типа и на њему право наступа имају и екипе из иностранства. Турнир почиње у 10.00 часова на кошаркашким теренима Аде Циганлије, а право учешћа имају следеће категорије:

– Сениорке

– У18

– У15

– У12

Термин одигравања финалних мечева зависи од броја пријављених екипа.

Завршни догађај „Ada women’s challenge“ турнира одржаће се на централном 3×3 терену одигравањем финалних утакмица у сениорској конкуренцији, као  и одигравањем ревијалне утакмице између тимова мушке и женске 3×3 репрезентације Србије.

На утакмицама финала ће бити присутне наше најбоље сениорке, европске шампионке и бронзане са Олимпијских игара у Рију 2016, којима ћемо пожелети срећу поводом одласка на Европско првенство у Чешкој, као и челници Кошаркашког Савеза Србије.

Организатор турнира је Кошаркашки Савез Србије. Пријаве екипа можете извршити на jankovic@ksb.org.rs, a sve informacije o turniru možete naći na www.3x3planet.com.