Кадетска репрезентација Србије остварила је четврту победу у Сакарији, али ће због убедљивог пораза од Аргенитне у групној фази такмичења, играти завршног дана турнира у утакмици за девето место. Изабраници селектора Дејана Мијатовића савладали су данас селекцију Босне и Херецеговине, у веома борбеном мечу, у којем је наш млади тим, много бољом игром у одбрани током другог полувремена, сломио отпор ривала и стигао рутински до новог убедљивог тријумфа:
Србија У16 – БИХ У16 67:45 (13:15, 12:8, 16:6, 26:16).

После само три минута игре Србија је повела 9:3 и чинило се да ће лако до новог тријумфа у Сакарији. Уследио је кризни период, поготово у нападу, у игри наше селекције, што репрезентативци Босне и Херцеговине користе и прву четвртину решавају у своју корист (15:13). Изједначена борба водила се и у наставку меча, а тек почетком другог полувремена почео је да долази до изражаја много већи квалитет изабраника селектора Мијатовића. Гранитном одбраном у трећем периоду потпуно су српски кадети зауставили атаке ривала, а у самој завршници прорадио је и шут са готово свих позиција, што је било више него довољно да се оствари нова убедљива победа – 67:45.

СРБИЈА У16: Марјановић 6, Мишковић, Мусић 6, Јованчевић 2, Јовић 4, Ћућовић, Беслаћ 2, Симанић 14, Раданов 13, Радовић 11, Петровић,
Гашић 9.

БИХ У16: Чампара, Лабус 10, Кадрић 1, Коловрат, Гагић 6, Марсенић 2, Његош, Прелевић, Муса 19, Јахић 3, Антуновић 4, Хаџихасановић.

Комплетна статистика: линк >>>

У последњем мечу у Сакарији, борби за девето место на турниру, У16 репрезентација Србија састаће се у суботу од 19:00 часова са победником дуела Русија – Украјина.