Кадетска репрезентација Србије остварила је тријумф у првом колу међународног турнира који се одржава у Сакарији (Турска). Изабраници селектора Дејана Мијатовића савладали су вршњаке из Црне Горе после много боље игре у другом полувремену, а пресудна је била серија од чак 16:0 у последњој четвртини, кад је наш млади тим успео да преокрене резултат и рутински приведе меч крају: Србија У16 – Црна Гора У16 61:52 (17:20, 8:16, 10:4, 26:12).

После изједначена борбе на стару меча, селекција Црне Горе је успела да наметне свој стил игре, доминира у скоку и преко Огњена Чарапића и Милоша Дивца оствари предност која максимум у 32. минуту кад су имали десет поена предности – 47:37. Од тог тренутка репрезентативци Србије крећу на све или ништа, знатно поправљају игру у одбрани и успостављају равнотежу у скоку. Прорадио је коначно и шут нашег тима, Бориша Симанић, Алекса Раданов и Матија Радовић почели су да погађају у континуитету кош ривала, Новак Мусић био је прецизан за три поена, а поенима Хариса Ћућовића Србија је дошла до серије 16:0 и у 38. минуту повела са 53:47, а затим мирно привела меч крају.

– Изузетно тешка утакмица, против квалитетног и мотивисаног противника. У нашем тиму било је доста дебитаната, који су успешно пробили лед, видели већ на старту колика је част и обавеза носити репрезентативни дрес. Црна Гора је у првом полувремену доминирала у скок игри, али смо тај проблем решили у наставку меча кад смо заиграли и далеко боље у одбрани. Успели су смо да зауставимо Огњена Чарапића и Милоша Дивца, погодимо доста важних шутева, покажемо карактер и добијемо утакмицу у којој се дуго чинило да смо у изгубљеној ситуацији. Сви момци због тога заслужују максималне честитке – истакао је Дејан Мијатовић, селектор У16 репрезентације Србије.

СРБИЈА У16: Марјановић, Мишковић, Мусић 8, Јованчевић, Јовић 4, Ћућовић 8, Беслаћ, Симанић 18, Раданов 10, Радовић 11, Петровић, Гашић 2.

ЦРНА ГОРА У16: Чарапић 20, Дубак 9, Славковић, Новаковић 2, Вујачић, Ћоровић 5, Вуловић, Вукчевић, Калуђеровић 2, Дивац 9, Кљајић 5, Ковачевић.

Комплетна статистика: линк >>>

У другом колу кадетског турнира у Сакарији У16 репрезентација Србије у понедељак од 19:00 часова игра против селекције Бугарске.