Кадетска репрезентација Србије (играчице до 16 година) поражена је у трећем, уједно и последњем колу међународног турнира у Сарагоси. Изабранице селектора Зорана Тира изгубиле су од селекције Шпаније која је са сва три тријумфа, суверено освојила прво место на турниру. Наше младе кошаркашице пружиле су далеко најачи отпор домаћину турнира који је био много убедљивији и доминантнији у дуелима са екипама Турске и Шведске: Шпанија – Србија 70:52 (17:13, 22:14, 22:17, 9:8).

– Освојили смо треће место на турниру, али много је важније да смо схватили да можемо да играмо са најјачима. Шпанија је вишеструки првак Европе у овој конкуренцији, међутим били смо скоро па равноправни више од 25 минута. Чак су и судије биле на њиховој страни, створиле велики притисак који је утицао на наше играчице. Створили смо много јаснију слику после овог турнира, тако да имамо довољно времена да до шампионата у Португалији исправимо све уочене грешке – закључио је Зоран Ти, селектор женске У16 репрезентације Србије.

ШПАНИЈА У16: Равентос 2, Казорла 9, Орс, Хуно 4, Салвадорес 21, М. Перез 3, Конде 6, И. Перез 6, Сантана 2, Гинзо, Мата 4, Мухате

СРБИЈА У16: Зец 4, Ваван, Подунавац, Катанић 7, Јововић, Арсенић 6, Богићевић 7, Ногић 4, Вучковић, Стоиљковић 15, Шубашић 7, Михаиловић 2.

Комплетна статистика: линк >>>