Кадетска репрезентација Србије (играчице до 16 година) поражена је на старту међународног турнира у Сарагоси. Изабранице селектора Зорана Тира изгубиле су после велике борбе и неизвесне завршнице од селекције Шведске која је кључну предност стекла у трећем периоду сусрета. Покушале су српске кадеткиње да у последњим секундама изборе продужетак или да дођу до тријумфа, али на жалост нису успеле у тој намери: Србија – Шведска 68:70 (21:14, 12:14, 16:26, 19:16).

Репрезентативке Србије су боље почеле утакмицу и биле у вођству све до 25. минута, кад је селекција Шведске успела први пут да изједначи (44:44), а крајем треће четвртине дође и до највеће предности (49:54). Најбоље играчице у нашем тиму Јована Шубашић и Марија Стоиљковић успеле су да врате Србији у игру, али су се младе кошаркашице Шведске боље снашле у самом финишу и уз мало среће стигле до победе.

– Можемо да будемо задовљни игром, али је мала неправда што смо остали без победе. Иако је већини играчица ово прво међународно искуство сјајно су се бориле и пружиле максимум. Имали смо малих пех да се на почетку сусрета повредила Исидора Ташовић, наш други плејмејекер, због чега смо морали да правимо доста непланираних промена у ротацији. Успели смо да будемо бољи у скоку од снажне селекције Шведске, али главни разлог нашег пораза лежи у великом броју изгубљених лопти. Погрешили смо чак 28 пута, што је превише у сваком случају – закључио је Зоран Тир, селектор женске У16 репрезентације Србије.

СРБИЈА У16: Зец 13, Ваван, Подунавац, Катанић 4, Јововић 2, Арсенић, Богићевић 2, Ногић 3, Ташовић, Стоиљковић 23, Шубашић 18, Михаиловић 2.

ШВЕДСКА У16: Хаг 5, Хакансон 6, Сјеберг 2, Семан 17, Камбер 17, Андерсон, Фриберг 4, Томасдотер 2, Сиостен 6, Сетцман, Вадлинг 15.

Комплетна статистика: линк >>>

У другом колу међународног турнира у Сарагоси кадетска репрезентација Србије у суботу (18:00) се састаје са селекцијом Турске.