Женска У20 репрезентација Србије успешно је стартовала на турниру у Истанбулу пошто је у првом колу савладала селекцију Русије. Изабранице селектора Игора Поленека од истог ривала поражене су пре само седан дана на турниру у Бург-ан Бресу (69:81). Овога пута наш млади тим је одиграо далеко боље, имао контролу скоку, био далеко чвршћи у дефанзиви и стрпљивији у нападу што било пресудно за сигуран тријумф који ће доста значити на плану самопоуздању пред старт Европског првенства чему је све подређено: Србија У20 – Русија У20 59:52 (20:15, 11:18, 15:11, 13:8).

Наш млади тим је одиграо сјајно у фази одбрани, поготово у финалној деоници кад је ривалу у последњих седам минута допустио свега три поена. Међутим, кључ тријумфа изабраница селектора Поленека лежи у скок игри и чак 51. ухваћеној лопти у чему су предњачиле Катарина Вучковић (11), Александра Црвендакић (10) и наша најефикаснија играчица Драгана Станковић (9).

– За разлику од меча у Бург-ан Бресу одиграли смо далеко чвршће и борбеније. Имали огромну жељу за победом о чему сведочи велики број скокова, поготово у нападу. Игра у одбрани је била нереално добра против веома квалитетног ривала, који је иначе промашио пуно слободних бацања. Девојке заслужују све похвале, за приступ игри и показану борбеност, а једина замерка може да буде због 21. изгубљене лопте што је такође последица велике жеље – истакао је Игор Поленек, селектор женске У20 репрезентације Србије.

СРБИЈА У20: Ћорда 3, Пипер, Вучковић 5, Степановић, Топузовић 9, Станаћев 5, Црвендакић 13, Мандић 3, Станковић 16, Бошковић, Ћирић 2,
Радић 3.

РУСИЈА У20: Комарова 2, Гришкевич, Просолупова 1, Дегтјарскаја, Сич 6, Ражева 4, Фједорова 4, Марченкова 15, Глаткова 3, Љевченко 9, Новикова 5, Шчетина 2.

Комплетна статистика: линк >>>

У другом колу турнира у Истанбулу репрезентација Србије у суботу од 17:15 часова игра против домаће селекције Турске.