Женска сениорска репрезентација Србије поражена је од селекције Канаде на старту турнира у Карловим Варима у Чешкој. Изабранице селекторке Марине Маљковић биле су равноправне само у првој четвртини, после чега је ривал преузео контролу и у наставку утакмице стигао до уверљивог тријумфа: Србија – Канада 54:73 (15:13, 12:21, 18:22, 9:17)

– Селекција Канаде је боља од нас, али сигурно не 20 разлике колико је било на данашњој утакмици. Ипак, сами смо криви што нисмо изгубиле са реалних 5-10 разлике. Била је ово наша прву озбиљна провера у припремном периоду за Светско првенство, док је Канађанкама ово већ други турнир на коме учествују. Немамо времена за губљење у остварењу зацртаног плана и програма, зато смо јутрос имале јак тренинг. То се одразило на утакмици, а посебно смо подбациле у скок игри, што нас је у највећој мери коштало убедљивог пораза. У сваком случају идемо даље – истакла је Марина Маљковић и нагласила да је турнир у Карловим Варима организован на највишем могућем нивоу.

СРБИЈА: Радочај 6, Мандић, М. Дабовић 4, А. Дабовић 6, Бутулија 3, Јовановић 4, Шкорић 3, Марковић, Рад 11, Крњић 8, Ајдуковић 7, Вучуровић 2.

КАНАДА: Ланглуис 2, Мерс 12, Торнбурн, Ајим 18, Филдс 8, Флас, Марфи 7, Татам 8, Ф. Мишел 5, К. Мишел 9, Ханблин 4.

У другом колу турнира у Чешкој репрезентација Србије у среду од 17:00 часова игра против домаће селекције.