Женска сениорска репрезентација Србије остварила је тријумф на старту „Трофеја Београд 2012“, једној од последњих провера пред почетак квалификација за Европско првенство у Француској 2013. године. Изабранице селекторке Марине Маљковић савладале су убедљиво у 1. колу међународног тунира у „Шумицама“ селекцију Румуније после много боље и сигурније игре током већег дела сусрета:
Србија – Румунија 82:63 (20:16, 25:9, 20:17, 17:19)

Резултатска неизвесност потрајала је до средине друге четвртине кад је селекција Србије почела да експлоатише скакачку доминацију под обручима. Снажном игром у одбрани, са неколико брзих акција у нападу у кратком периоду стечена је предност од чак 20 поена на истеку првог полувремена у којем су се све наше репрезентативке, осим Тијане Ајдуковић, која није улазила у игру, уписале у листу стрелаца.

Ништа се битније у односу снага није мењало ни у наставку сусрета. Србија је диктирала темпо у потпуности контролисала сва дешавања на терену. Максималну предност наша селекција имала је у 33. минуту кад је преко расположених Иванке Матић, Ане Дабовић и Невене Јовановић повела са 70:42. Селекција Румуније до краја меча, углавном је шутевима за три поена, покушавала да смањи предност и избори се за што часнији пораз.

– Прва четвртина је била слаба. У следећих десет миинута заиграли смо много боље и што је личило на модел игре којем тежимо. У другом полувремену било је добрих и лоших момената. Недостајало нам је тренинга по повратку из Немачке, тако да по убрзаном темпу треба да исправљамо уочене грешке – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

СРБИЈА: Радочај 7, Мандић 2 (3 ас), Јовановић 12 (3 ас), Ивановић 4 (6 ск), Крњић 7 (6 ск)., Матић 13 (6 ск), М. Дабовић 9 (3 ас, 3 ул, 5 ск), Ајдуковић, Максимовић 6, Шапоњић 4, А. Дабовић 12 (5 ул), Шкорић 6 (6 ск).

РУМУНИЈА: Уиуиу 3, Хутану 3, Пајел 7, Месарош 6, Парали 7, Орош, Стонеску 7, Чуташ 8, Маргинеан 20, Тарта 2, Бигица, Сипос.

комплетна статистика: линк >>>

Репрезентација Србије у другом колу „Трофеја Београд 2012“ у понедељак од 20:30 часова игра против селекције Израела која је на старту турнира поражена од Италије 65:70.