Млада репрезентација Србије, играчи рођени 1999. године и млађи, претрпела је први неуспех на турниру „Тургут Атакол“ у Истанбулу.  Изабраници селектора Оливера Поповића су после победа против Украјине и Француске доживели убедљив пораз од селекције Турске. У редовима нашег младог тима осетио се умор у трећој утакмици у исто толико дана, а велики пад концентрације нарочито у другој четвртини био је пресудан за коначан резултат:  Србија У20 – Турска У20 60:88 (19:21, 4:31, 15:20 , 22:16)

Ништа није наговештавало да ће репрезентативци Србије после првог полувремена имати чак 29 поена заостатка. Домаћи састав је нешто боље почео, био константно у благом вођству, али је наш млади тим дошао до изједначења 19:19 у финишу прве четвртине. Од тог тренутка све је кренуло нежељеним током. Ређале су се грешке и промашаји које је селекција Турска немилосрдно кажњавала и на крају првог полувремена материјализовала предношћу од  52:23.

У наставку меча водила се изједнечена борба. Иако их шут, нарочито за три поена никако није служио, српски репрезентативци су бољом игром у одбрани успели да зауставе нове налете турске екипе. Пошто је победник одавно био познат, селектор Поповић је искористио прилику да пружи прилику свиим  играчима и испроба тактичке варијанте за предстојеће Европско првенство

СРБИЈА У20: Ускоковић 7,  Марјановић 4, Мишковић 12, Момиров 6, Стајчић 4, Јовичић, Симовић 5, Тадић 5, Ђорђевић 6, Јерковић 2, Крсмановић 1, Матић 8.

Комплетну статистику можете погледати овде: http://www.tbf.org.tr/

У четвртом, последњем, колу турнира „Тургут Атакол“ репрезентација Србије се у петак од 15 часова састаје са селекцијом Грчке.

Фото: www.tbf.org