Млада репрезенација Србије, играчи рођени 1999. године и млађи, успешно је стартовала на турниру „Тургут Атакол“ у Истанбулу. У првом колу овог престижног турнира изабраници селектора Оливера Поповића рутински су савладали селекцију Украјине. Наш млади тим је од самог старта утакмице диктирао жељени ритам, имао потпуну контролу игре, све време био у вођству, а мало опуштање у самом финишу помогло је ривалу да се избори за прилично пристојан пораз: Србија У20 – Украјина У20 80:71 (22:14, 18:15, 22:18, 18:24).  

Српски тим је силовито кренуо од самог старта и већ половином прве четвртине повео са 10:3. Селектор Поповић је у првом полувремену чак једанесторици играча указао шансу, а предњачио је Ранко Симовић који је за осам минута постигао 10 поена без промашаја. После првог дела игре Србија је имала сигурну предност – 40:29.

Украјинци су успели да изненаде наш млади тим на почетку другог дела игре и са неколико добрих напада преполове заостатак  у 26. минуту – 46:40. Била је то довољна опомена нашој селекцији да се тргне и поново заигра у препознатљивом стилу. Разиграо се капитен Алекса Ускоковић, погођене су две тројке, тако да је и на крају трећег периода Србија поново имала убедљиво вођство – 62:47. У самом финишу дошло је до малог опуштања у редовима нашег тима, што је ривал искористио да смањи заостатак и избори се за частан пораз – 80:71.

СРБИЈА У20: Ускоковић  12, Мишковић 4, Марјановић 8, Газибеговић 9, Момиров 4, Вуликић 8, Тадић 3, Симовић 13, Јовичић 9, Јерковић, Стајчић 8, Матић 2.

Комплетну статистику можете погледати овде

http://www.tbf.org.tr/

У другом колу турнира „Тургут Атакол“ репрезентација Србије се у среду од 18 часова састаје са селекцијом Француске.

Фото: www.tbf.org