Млада репрезентација Србије завршила је учешће на турниру „Тургут Атакол“ у Истамбулу са скором од једног тријумфа и четири пораза. У последњем колу турнира у турској престоници изабраници селектора Александра Џикића поражени су од селекције Француске. Одлука је пала у трећој четвртини кад наш тим постигао само два поена за седам минута, што су „Триколори“ искористили да стекну недостижну предност: Србија У20 – Француска У20 49:61 (17:11, 13:20, 8:19, 11:11).

Првих 20 минута сусрета протекло је у изједначеној игри, честим резултатским променама, упркос чињеници да су наши репрезентативци имали 13 изгубљених лопти. Ипак, на крају прве четвртине остварили су и шест поена предности, највише захваљујући офанзивним скоковима и поенима из другог напада. Посебно се истакао Немања Безбрадица који је у овом периоду игре имао десет поена и пет ухваћених лопти.

Сасвим неочекивано на почетку другог полувремена дошло је до великог пада у игри У20 репрезентативаца Србије. Због великог броја промашаја (шут из игре 14-43) и изгубљених лопти (24), у периоду од 21. до 28. минута постигли су само два поена. Французи су знали да искористе пад концентрације у редовима нашег младог тима и направе серију 19:2 која је одлучила победника сусрета.

– После овог турнира и приказаних игара, имамо реалну слику, шта може, а шта не може ова селекција, где смо у односу на Европу у погледу талента, атлетицизма и квалитета. Улепшана, ретуширана слика ових момака никоме не доноси ништа добро. Ни њима, ни клубовима, ни српској репрезентативној кошарци. То мора свима да буде јасно. У сваком случају очекује нас напоран рад до почетка Европског прврнства у Словенији – најавио је Александар Џикић, селектор У20 репрезентације Србије.

СРБИЈА У20: Цветковић 9, Вујошевић 1, Поповски Турањанин, Богдановић, Игрутиновић 4, Гујаничић 2, Безбрадица 10 (8 ск), Дреновац 2, Силађи, Настић 4, Миљеновић 9, Митровић 8 (7 ск).

ФРАНЦУСКА У20: Памба, Пенда, Жилиен, Лабеири 15 (8 ск, 4 ас), Жан Шарл 12, Вестерман 7, Инверници 15, Докуре 2, Манди 2, Пало 4,
Куртић 2, Фал 2.

Комплетна статистика: линк >>>