У трећем колу турнира Тургут Атакол“ у Истамбулу репрезентација Србије остварила је први тријумф. Изабраници селектора Александра Џикића били су чврсто решени да поправе утисак из прва два меча у којима су поражени од Пољске и Немачке. Цех је платила домаћа селекција која у другој и трећој четвртини није имала прави одговор на агресивну одбрану и ефикасне нападе наших репрезентативаца : Турска У20 – Србија У20

Веома чудно прво полувреме почело је вођством Србије од 5:0. Иако репрезентативци Турске нису успели да поентирају у првих пет минута прве четвртине, ипак су овај период сусрета завршили са вођством 19:11. Крилни центар домаће селекције Самет Гејик постигао у кратком интервалу чак 12 поена, али до краја меча више није успевао да поентира.

Најбољу игру на у досадашњем делу турнира „Тургур Атакол“ млади тим Србије приказао је у другој деоници. Одлична одбрана, брзи и прецизни напади били су прави рецепт за резултатски преокрет и преузимање контроле игре. Распуцани Богдан Богдановић и убојити Александар Цветковић иницирали су сјајну серију од 20:3 после које је наша селекција отишла на полувреме са солидним капиталом – 37:29.

Све што је домаће селекција успела да уради у наставку меча била је да се у 22. минуту приближи на 37:35. Уследио је нови удар Србије, бриљантна серија од 22:6 коју су овога пута предводили сјајни скакач Лука Митровић, Никола Силађи и Ђорђе Дреновац. У финишу трећег периода Србија имала рекордну предност од 18 поена разлике(59:41). Ипак, у последњој деоници дошло је до великог опуштања и пада концентрације у редовима У20 репрезентације Србије што је ривал умео да казни и избори се за частан пораз.

– Позитивно је што смо добро одреаговали после два тесна пораза. Победа је могла бити и далеко убедљивија. Имамо проблема у нападу што се рефлектује са доста изгубљених лопти. У одбрани играмо са доста енергије и жеље, али и у том сегменту игре можемо још боље. На жалост Немања Бешовић повредио је скочни зглоб на овом мечу и неће играти у наставку турнира – истакао је Александар Џикић селектор У20 репрезентације Србије.

ТУРСКА У20: Докујан 8, Текин 4, Коркмаз 3, Хотич, Ђандан 1 (6 ск), Ероглу 5, Едге 6, Чалбан 6,
Доган Шенли, Гејик 12, Ђантфиз 5 (5 ск, 4 ас), Тунџар 5.

СРБИЈА У20: Цветковић 9, Вујошевић, Дангубић 3, Богдановић 14 (5 ск), Игрутиновић, Гујаничић 5, Безбрадица, Бешовић 1, Дреновац 11 (3 ск), Силађи 9 (5 ск), Миљеновић 4 (4 ас), Митровић 7 (7 ск).

Комплетна статистика: линк >>>

У четвртом колу турнира „Тургут Атакол“ у Истамбулу У20 репрезентација Србије у суботу од 15:45 часова игра против селекције Русије.