После десет дана припрема у Новом Бечеју и две одигране утакмице против вршњака из Мађарске, мушку јуниорску репрезентацију од 27. до 29. јула очекује турнир у Новом Саду на коме ће поред Србије учествовати још селекције Украјине, Грчке и Турске. Биће то једна од последњих провера изабраника селектора Дејана Мијатовића пред почетак Европског првенства које се од 9. до 19. августа одржава у Литванији и Летонији.

– Одлично смо радили претходних десет дана у Новом Бечеју где смо имали изванредне услове да спроведемо зацртане планове за овај период прирпема. Турнир у Новом Саду биће иделана прилика да видимо колико смо напредовали и каквој смо тренутно форми. Посебно нас интересује дуел са селекцијом Украјине са којом смо у истој групи на Европском првенству – истакао је селектор У18 селекције Србије, Дејан Мијатовић.

Селектор Дејан Мијатовић на турниру у Новом Саду рачуна на 15 играча, јер је због проблема са повредом трбушног мишића припреме морао да напусти Марко Гудурић.

– Гудурић је разноврстан кошаркаш и веома битан члан нашег тима. Покушали смо на све начине да га опоравимо, ишао је на бројне лекарске прегледе, али је и даље осећао бол чак и при праволинијском трчању. Његова повреда је свакако хендикеп, али ћемо је надоместити још квалитенијим радом и већом борбеношћу преосталих кандидата за наступ на Европском првенству – закључио је Дејан Мијатовић.

ЈУНИОРСКИ ТУРНИР У НОВОМ САДУ

Петак 27. јул 2012.

Грчка – Турска (18:00)
Србија – Украјина (20:30)

Субота 28. јул 2012.

Украјина – Турска (18:00)
Србија – Грчка (20:30)

Недеља 29. јул 2012.

Украјина – Грчка (18:00)
Србија – Турска (20:30)