Женска сениорска репрезентација Србија постигла је огроман успех пласманом међу осам најбољих екипа на Светском првенству у Турској. Пред изабраницама Селекторка Марине Маљковић је нови изазов, четвртфинални дуел против домаћина шампионата који је на програму у петак од 18:00 часова у Истанбулу.

– Турски тим је огорман фаворит и ту нема никакве дилеме. Играћемо пред 15.000 навијача што нас свакако јако мотивише. Већ два дана понављам да је веома важно да будемо своји, да покажемо оно наше најбоље, најјаче, оно на чему се сви на шампионату диве – истиче Марина Маљковић.

Репрезентације Србије и Турске састали су последњи пут прошле године на Европском првенству у Француској, кад се бориле за треће место и бронзану медаљу.

– Никад не поредим утакмице. Сада је сасвим нови моменат. Морамо да покажемо чувени српски инат, јер су нас прошле године победиле у мечу за бронзану медаљу на Еуробаскету. Овога пута играћемо пред 15.000 навијача, што се не дешава сваки дан у каријери. Пре свега, треба да се суочимо сами са собом, да на прави начин одредимо шта ћемо и како да одиграмо. Ако наш учинак буде као на мечевима са Кином и Кубом, селекцију Турске нећемо ни ознојити, а нама је циљ да ознојимо.

Упитана који је рецепт да се дође до тријумфа против Турске у дворани Фенербахчеа у Истанбулу, селекторка Србије дала је веома јасан одговор:

– Модел треба да нам буде игра која је приказала селекција Француске када је елиминисала домаћина Шпанију у Мадриду, на недавно завршеном Светском Купу за сениоре – закључила је Марина Маљковић.