Репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства у Турској за играчице до 20 година. У четврфиналном дуелу против селекције Италије, изабранице селектора Раденка Варагића од самог почетка биле су у резултатском заостатку који упскос свим напорима нису успеле да надокнаде до краја утакмице.: Србија У20 – Италија У20 51:65 (15:18, 14:20, 14:12, 8:15). Младој репрезентацији Србије на шампионату у Турској предстоји борба за пласман од 5. до 8. места, а први ривал, већ у суботу (15:15 часова) биће јој поражена екипа из дуела Француска – Белорусија.

Селекција Италије боље се снашла на почетку меча, наметнула свој стил игре и већ средином прве четвртине преузела инцијативу. Предност у скоку (17-26) и већу прецизност у шуту Италијнке су материјализовале у 18. минуту вођством 26:38. Готово пет минута игре у трећој четвртини било је потребно да Србија преко Наташе Ковачевић дође до првих поена у наставку утакмице. Празан ход у игри нашег тима, селекција Италије искористила је да у 25. минуту оствари рекордних 15 поена предности – 31:46. Нису су предавале изабранице селектора Варагића , већ су прекоАлександре Станаћев и Невене Марковић успеле да до 30. минута преполове заостатак – 43:50. Међутим, то је било све што је наш млади тим успео да уради до краја сусрета, јер је селекција Италија успела да стрпљивом игром сачува предност и заслужено се пласира у полуфинале.

– Утакмица је била тврда како се и очекивало, али ривал је био јачи и агресивнији, што смо ми морали да будемо. Сами смо криви за пораз, поготово што Италија није одиграла ништа спектакуларно. Имали смо неколико периода без постигнутих поена, на што су се надовезали проблеми у скоку, што је противнику омогућавало да има много више покушаја у нападу. Такође, имали смо проблема око састава тима, јер се Јована Ђорђевић и Дијана Станчић због вирозе нису добро осећале – истакао је Раденко Варагић, селектор У20 репрезентације Србије.

СРБИЈА: Ковачевић 14, Маринковић, Станаћев 7, Станковић 5, Марковић 7, Топузовић 7, Станчић, Тошковић, Мршић, Рајић 5, Брајковић 6, Ђорђевић.

ИТАЛИЈА: Ф. Дото 12, К. Дото 13, Милацо 8, Орацо 2, Ређиани 4, Рамо, Мелћиори 2, Пенела, Пења 8, Ниори 5, Ерколи, Формика 11.

Комплетна статистика: линк >>>