У четвртак 17. јануара 2019. почиње традиционални 19. Међународни мини баскет фестивал „Рајко Жижић“ на Београдском сајму (хала 3), у организацији КСС и уз помоћ нашег пословног партнера НИС Гаспром. Фестивал ће трајати до 20. јануара, а свечано отварање је заказано за суботу 19. јануар у 12.00 часова.

Девојчице и дечаци ће бити подељени у четири годишта: 2008. и млађи, 2009. и млађи, 2010. и млађи, и 2011. и млађи. Турнир ће се одржати на пет терена на кошевима висине 2,60 м и 2,75 м и лоптама број „5“. Уз то, биће постављен и терен на коме ће се играти мини баскет на вештачкој трави на телескоп кошу, као „стритбол“ терен на коме ће се на једном кошу играти четири на четири са лоптом број „4“.

У току такмичења биће одржани и показни тренинзи на вештачкој трави. Том приликом ће бити представљени сви реквизити, кошеви и целокупна опрема која се користи за мини баскет.

Црвени крст Србије и УНИТАС организација, која се бави борбом против трговине људима и децом, током трајања Фестивала одржаће радионице.

За све учеснике 19. Међународног мини баскет фестивала „Рајко Жижић“ предвиђене су медаље и пехари.