Протеклог викенда, 2. и 3. јуна 2018. године, у Кикинди је 15. пут одржан традиционални међународни Мини баскет фестивал „Ранко Жеравица“, на коме су учествовале девојчице и дечаци рођени 2007. и 2008. године и млађи.

За два дана такмичења, у спортској хали „Језеро“ одиграно је 32 утакмице. Током трајања Фестивала организован је и семинар за тренере мини баскет узрасних категорија под именом „Од мини баскета до кошарке“, где су предавања држали проф. Гарбанушић – за узраст предшколске деце, као и Раде Георгиевски – промоција нове игре „Кошаркица на телескоп кошевима“.

Овом приликом промовисана је и нова лопта бр. 4 која је намењена најмлађима.

Велико одушевљење и задовољство свих учесника изазвало је присуство јутјуб кошаркашке сензације Трикија (Немања Блажић), који је играо са децом „1 на 1“, показивао разне кошаркашке „трикове“, давао аутограме и сликао се са свим мини баскеташима оба дана.

Сви учесници су били и победници – сва деца су добила медаље и захвалнице, а сви клубови пехаре за учешће на Фестивалу, захваљујући генералном спонзори НИС Газпром – Будућност на делу.