У дворани „Гордана Гоца Богојевић“ у Великом парку у Крагујевцу одржана је десета традиционална додела пехара и медаља за све учеснике у такмичењу млађих категорија Регионалног кошаркашког савеза Централна Србија. Подељено је око 1.000 медаља, а као и сваке године доделу су обележили познати кошаркаши. Ове године медаље су додељивали Крагујевчани Михајло Андрић, првотимац Партизана поникао у крагујевачком клубу Крагујевац 96, Душан Гавриловић играч Трабзон спорта поникао у КК Шумадија, првотимци Динамика поникли у КК Шумадија Андреја Стевановић и Страхиња Гавриловић, кошаркаш шпанске Уникахе и освајач Еврокупа поникао у КК Бук компјутерс Дејан Мусли и Бобан Марјановић, играч НБА клуба Детроит Пистонса и репрезентативац Србије.

У феноменалној атмосфери одушевљење нису крили ни сами кошаркашки асови, који су истакли да им је жао што оваквих манифестација није било када су они били мали кошаркаши и захвалили су се организатору на позиву и напорима које улажу у промоцију игре под обручима.

Испред РКС Централна Србија, окупљенима којих је било око 2.000 захвалио се генерални секретар Душан Ђурић, не скривајући задовољство огромним одзивом. По његовим речима, РКС Централна Србија ће и убудуће улагати све своје капацитете у омасовљење и подизање квалитета кошаркашког спорта, јер је то један од најбољих путева за нормално одрастање и развијање деце.

Једна од занимљивости на додели је било уручење поклона нашем репрезантативцу Бобану Марјановићу. Наиме, у једном интервјуу Боби је поменуо да му је отац испричао како је његов прадеда имао проблема да због своје висине нађе опанке, па му је Душан Ђурић испред Савеза поклонио опанак од 45 сантиметара специјално направљен за ову прилику, што је изазвало осмехе и одушевљење код Бобија.