КОШАРКАШИЦЕ САЊАЈУ РИО
У Кући кошарке данас је одржан коктел за представнике медија поводом наступа женске кошаркашке репрезентације Србије на европском шампионату у Мађарској и Румунији од 11. до 28. јуна. Председник кошаркашког савеза србије Драган Ђилас истакао је задовољство урађеним у претходном периоду, што даје наду да се наш тим захваљујући знању и искуству нађе међу полуфиналистима.

 

– Наша жеља је да будемо бољи него пре две године у Француској када је Србија завршила на четвртој позицији. Имамо све услове да се са шампионата вратимо са одличјем и да будемо међу путницима на квалификационе турнире за Олимпијске игре – истакао је Ђилас.

 

Селекторка Србије Марина Маљковић каже да су играчице свесне очекивања јавности и да је најважнија ствар да наш тим на првенству Европе настави континуитет добрих игара и самим тим добрих резултата.

 

– Ово такмичење је веома важно за нашу земљу, зато му и са толиком пажњом приступамо. Верујем у наш сан, а то је да будемо међу кандидатима за Олимпијске игре у Рију. Добри резултати које смо постизали у припремном периоду нису били у првом плану, већ наша жеља да играчице спремимо за ситуације које их очекују на Европском првенству – рекла је Марина Маљковић.

 

Председник Ђилас искористио је прилику и да најави низ акција Савеза, међу којима су прослава 20 година од освајања златне медаље на Европском шампионату у Грчкој 1995, као и избор најбољег играча и играчице године у које ће бирати кошаркашки новинари. На коктелу, компанијама Нектар и Физиоцентар уручени су на поклон дресови кошаркашке репрезентације Србије. Нектар је дугогодишњи партнер КСС и ове године ће Хеба бити званична вода, док Физиоцентар свим репрезентативним селекцијама пружа услуге физиотерапије и опоравка.

Репрезентација Србије ће до поласка на Европско првенство радити у Београду. У Спортском центру Визура у среду од 15:30 и у четвртак од 20 часова одиграће пријатељске утакмице против селекције Грчке. На шампионату ће играти у групи Ц са селекцијама Хрватске, Летоније, Велике Британије и Русије.