У Кошаркашком савезу Србије данас је одржана трећа седница Организационог одбора Европског првенства за сениорке, којом је председавала потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић.

Михајловићева је захвалила министру омладине и спорта, Кошаркашком савезу, свим члановима одбора и партнерима који су подржали организацију овог важног такмичења за нашу земљу.

– Желим да вас известим да смо организационо потпуно спремни за одржавање Европског првенства месец и по дана пре почетка такмичења. Европско првенство за кошаркашице изузетно је важно за Београд и Србију, не само да промовишемо спорт, већ наше градове и земљу, а пре свега да промовишемо женски спорт који, имам утисак, никада није довољно пропраћен.

Михајловићева је истакла да је све спремно за почетак првенства које почиње 27. јуна у Нишу и Зрењанину, док ће се финална фаза одржати у Београду.

– Сада је на нашим кошаркашицама ред да покажу колико умеју, а ми смо ту да их подржимо – рекла је потпредседница Михајловић.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да је Организациони одбор првенства, на челу са потредседницом Владе, показао како тимским радом и залагањем и пре рока могу да се заврше послови.

– Верујем да ћемо организацијом овог првенства поставити нове стандарде и да ће наша земља и убудуће имати примат у организацији великих такмичења, због чега је до сада била пример свим осталима. Хвала потпредседници Владе што је дала подршку овом такмичењу, а посебно што је промоцију женског спорта и мотивисање девојчица да се њиме баве ставила међу своје приоритете.

Зоран Радојичић, градоначелник Београда, истакао је задовољство што је део једног успешног тима.

– Ово првенство је изузетно значајно за Београд. Даћемо све од себе да се такмичење одржи на највишем нивоу и да сви буду задовољни, а наше кошаркашице што успешније.

Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, захвалио је на подршци потпредседници Владе, министру Удовичићу и свим члановима одбора и рекао да су сва отворена питања у вези с организацијом првенства решена.

– За КСС је велика част што су овако еминентни људи били данас овде… Све иде по плану. Сигуран сам да ћемо бити одлични организатори и домаћини. Овом приликом, желим још једном да се захвалим и градовима Нишу, Зрењанину и Београду… – рекао је Даниловић.

Европско првенство за сениорке у кошарци одржава се од 27. јуна до 7. јула. Групна фаза такмичења одиграће се у Нишу и Зрењанину, а финална у Београду.