Крећу и будуће звезде! У „Кући кошарке“ данас је одржана конференција за медије, а повод је била промоција и жребање парова „Рода“ Јуниорске лиге, „Триглав“ Кадетске лиге и Женске кадетске лиге Србије.

Овај концепт, постављен пре пет година када је кренула Јединствена јуниорска лига Србије, а годину касније стартовала је и Јединствена кадетска лига, дао је одличне резултате, па је од прошле сезоне стартовала и Јединствена женска кадетска лига.

Нешто више о значају ових такмичења, присутним гостима, новинарима и представницима клубова рекао је потпредседник Кошаркашког савеза Србије за такмичења и в.д. генералног секретара КСС Дејан Томашевић.

– Изражавам велику захвалност клубовима у име КСС на труду. Ту, пре свега, мислим на клубове из региона, јер знамо свим колико им је тешко, као и клубовима из Београда. Желимо да из године у годину ове лиге буду све квалитетније. Зато смо ове сезоне договорили један вид сарадње са људима из „Роде“ и „Триглава“. Они су осетили потребу да промовишу ове лиге, јер су схватили колико је кошарка битна у нашој земљи – објаснио је Томашевић. –Јако смо поносни јер ни много богатије земље немају оваква јединствена такмичења…

Испред спонзора Кадетске лиге Србије, присутнима се обратио и Матијаж Божич, члан извршног одбора „Триглав осигурања Београд“.

– „Триглав“ је постао пријатељ кошарке у Србији и желимо да учествујемо и у лигама млађих категорија, а не само у сениорској репрезентацији. Знамо шта значи игра под обручима у овој земљи и наш успех је свако дете које са улице „склонимо“ на кошаркашки терен – поручио је Божич.

После званичног дела, уследило је жребање такмичарских бројева за „Рода“ Јуниорску лигу, „Триглав“ Кадетску лигу и Женску кадетску лигу Србије, којим је руководио комесар Кадетске и Јуниорске лиге Александар Рашинац, а лоптице су извлачили Лука Гашић из земунске Младости Адмирал и Тијана Јелић, млада кошаркашица ЖКК Радивој Кораћ.