Следећа станица 3х3 Рода каравана је Сремска Митровица, где ће се у недељу, 21. маја 2017. одиграти турнир у самом центру града. За локацију је изабран Трг Ћире Милекића, где ће бити постављена целокупна 3×3 опрема која ће се састојати од три официјелна баскет терена.

Турнир у Сремској Митровици се организује други пут по реду и познат је као један од најјачих и најквалитетнијих турнира у Војводини. Тренутно је пријављено 15 сениорских екипа из Србије, а пријављивање траје до суботе 20. маја.

Финалисти Сремске Митровице остварују директан пролаз на велико финале Војводине, али и на 3×3 Србија куп, који је нови формат турнира од ове године (16 екипа са специјалном позивницом).

Поред баскеташког спектакла на тргу у Сремској Митровици, спонзори првенства трговински ланац „Рода“, „Триглав осигурање“ и „Бустер“, припремили су разне занимљиве садржаје и изненађења за грађане.

Победу на првој станици Рода 3×3 каравана – 3×3 турниру у Крагујевцу, однела је екипа „Нови Сад Ал Вахда 3×3“ из Новог Сада. На путањи каравана, након Сремске Митровице су турнири у Ужицу, Београду, Свилајнцу, Чачку, Новом Саду, Алексинцу, Параћину, Краљеву, Нишу, Зрењанину и Чајетини. Последња станица је Београд, где ће се 19. августа одиграти финале Рода 3×3 првенства Србије.

Наградни фонд турнира у Сремској Митровици

  1. место – 100.000 динара + спортска опрема КСС
  2. место – 20.000 динара + спортска опрема КСС

Пријаве и инфо:

Ђорђо Ђорђић – 063/7754091, 3x3serbia@gmail.com