У Нишу је у петак, 5.06.2015. године, на тргу Краља Милана, у самом центру града, одржано отворено првенство Ниша у баскету „3 на 3“. Првенство је одржано у организацији КСС-a  и РКСИС-a. На турниру је учествовало 16 сениорских екипа, пет јуниорских, 16 кадетских и осам екипа Универзитета. Играло се на два терена, на специјалној подлози и конструкцијама који су за ту прилику били специјално довежене из Крагујевца и тиме допринели правом кошаркашком амбијенту. Терени су били посебно осветљени и окружени помоћним трибинама за смештај публике.

Првопласирана екипа у сениорској категорији Гладијатири из Чачка, је добила је слот за учешће у Копенхагену, дар КСС-а, пехар и медаље које је даривао РКСИС.

Другопласирана екипа Танасијевић и браћа из Београда је добила пехар и медаље РКСИС-а и новчану награду у вредности од 20.000 динара коју је такође дао РКСИС.

Треће пласирана екипа Поликлиника Николић из Крагујевца је добила пехар и медаље РКСИСа и опрему коју је даривао КСС.

Првопласирана екипа у конкуренцији јуниора Будућност из Новог Сада је добила пехар и медаље од РКСИС-а, дочек Нове године на Охриду за четири особе и опрему од КСС-а.

Другопласирана екипа јуниора Флеш Брадерс је добила пехар и медаље ипред РКСИС-а.

Трећепласирана екипа Лисице из Ниша је добила пехар и медаље од РКСИСа.

У категорији кадета екипа Шеф синови и из Ниша освојила је прво место док су други били Сремци.

У Универзитетском првенству најбоља екипа је била екипа Медицинског факлултета Универзитета у Нишу, док је друго место припало Факултету спорта и физичког васпитања.

У шутирању тројки су се двојица финалиста Мирослав Милојковић и Душан Пројовић, пред само финале су се договорили да награда оде деци са посебним потребама за Специјалну олимпијаду.

Награда за најбоље закуцавање на Првенству је припало Немањи Гуџићу који је добио пехар и мајицу од РКСИС-а.