У „Градској кући“ у Нишу градоначелник Ниша Дарко Булатовић и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић потписали су уговор о организацији Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ. Ниш је град рекордер у организацији завршница куп такмичења, пошто ће десети пут у дворани “Чаир”, пети узастопно, бити подигнут трофеј намењен победнику овог такмичења.

– Ево прилике да се још једном покажемо као добри домаћини значајног спортског догађаја који скреће велику пажњу спортске јавности, уз присуство великог броја наших суграђана, спортиста, навијача и свих љубитеља кошарке. Верујем да ће све протећи у правој спортској атмосфери и одличној организацији и да ћемо показати зашто смо домаћини пети пут узастопно. Још једном хвала Кошаркашком савез Србије на разумевању и поверењу да и ове године дамо наш дпринос једном од наших најтреофејнијих спортова – истакао је Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

Присутнима се обратио и Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије.

– Чини ми се да је Ниш постао „већински власник” нашег купа… Са великим задовољством сам опет овде и немам дилему да ће и ове године Ниш бити сјајан домаћин заједно са Регионалним кошаркашким савезом Источне Србије. Велика захвалност за све оно што је урађено у претходном периоду и пуно среће свим екипама које су се квалификовале. Захваљујем и свим људима из Ниша који из године у годину дижу овај турнир на виши ниво. Сигуран сам да ће све и ове године бити јако добро – рекао је Томашевић.

На турниру учествује осам екипа: Црвена звезда мтс, Партизан НИС, ФМП, Мега Бемакс, Динамик Vip Pay, Борац, Нови Пазар и Свети Ђорђе.

Триглав осигурање Куп Радивој Кораћ на програму је од 14. до 17. фебруара 2019.