„Новосадски сајам“ је у четвртак 5. марта 2020. године био домаћин контролног турнира за играче који су уврштени на шири списак мушке сениорске 3х3 репрезентације Србије, коју ове године поред ФИБА 3х3 Европског првенства очекује први пут и наступ на летњим Олимпијским играма у Токију.

Укупно 16 играча је учествовало у овој акцији 3х3 мушког сектора, међу којима играчи најбоље четири екипе које Србија има на ФИБА 3х3 Светској турнеји (FIBA 3×3 World Tour) – играчи Лимана, Новог Сада, Земуна и Уба (прошлогодишња екипа Врбас), али и репрезентативци Србије до 23 године који су у октобру 2019. године у Кини освојили бронзану медаљу на ФИБА 3х3 У23 Светском првенству.

Играчи су били подељени у четири екипе које су играле по једнокружном бод систему („свако са сваким“), да би на основу пласмана играли полуфинале и финале.

Екипе су наступале у следећим саставима:
Екипа 1: Александар Ратков, Небојша Бошковић, Душан Домовић-Булут, Иван Поповић.
Екипа 2: Марко Дугошија, Стефан Стојачић, Лазар Рашић, Марко Бранковић.
Екипа 3: Михајло Васић, Вук Обрадиновић, Марко Савић, Максим Ковачевић.
Екипа 4: Владимир Трајковић, Душан Самарџић, Горан Видовић, Марко Милаковић.

Треба нагласити да је одређени број играча, потенцијалних репрезентативаца, био оправдано одсутан, пре свега због повреда, међу којима Дејан Мајсторовић и Стефан Којић који су поред терена пружали подршку саиграчима.