У мађарском граду Шопрону у петак 20. априла 2018. почиње Фајнал фор ФИБА Евролиге кошаркашица, на који су се пласирала два руска, један турски и један мађарски клуб. Тако ће први полуфинални дуел бити „руски“, док ће домаћин Шопрон покушати да дође до великог финала преко турске екипе Јакин Догу.

На овом престижном турниру учествују четири Српкиње у два тима, као и Американка са српским пасошем Данијел Пејџ, која је у дресу нашег нациопналног тима освајала европско злато 2015. и олимпијску бронзу 2016. године.

Игру руске екипе Динама из Курска апсолутно носи наша Соња Петровић, којој ће ово бити невероватна 11. сезона заредом у најквалитетнијем европском такмичењу у коме је успела да стигне до саме завршнице, до четири или осам најбољих екипа у Евролиги. Домаћин Шопрон је права „српска колонија“, јер боје овог клуба бране капитен репрезентације Србије Јелена Миловановић, Александра Црвендакић, Тина Јовановић, као и Данијел Пејџ.

Пошто у екипама Јекатеринбурга и Јакин Догуа нема наших кошаркашица, јасно је да ће сви љубитељи кошарке прижељкивати финале Шопрон – Динамо Курск.

Кошаркашки савез Србије на Фајнал фору у Шопрону представљаће потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић.

Петак 20. април 2018.

ПОЛУФИНАЛЕ

Динамо Курск – Јекатеринбург у 17.00.

Шопрон – Јакин Догу у 20.00.

Недеља 22. април 2018.

Меч за 3. место у 17.00

Финале у 20.00.