Кошаркашки савез Србије издао је аутобиографску књигу легенде светске кошарке и почасног председника КСС и ФИБА господина Борислава Станковића. Ово сјајно издање које представља својеврстан запис историје од данас је у продаји у продавницама Кошаркашког савеза Србије у „Рода“ мегамаркетима, као и у свим књижарама „Делфи“.

Аутори, КСС и „Делфи“ део средстава од продаје ове књиге донирају Фондацији Наташе Ковачевић

Прва аутобиографија највећег српског спортског функционера прати његов животни пут од сина „државног непријатеља“, до првог човека светске кошарке. Бора Станковић из угла актера и сведока говори о кошарци у окупираном Београду, о оснивању два најбоља српска клуба које је предводио и као играч и као тренер, о првој утакмици на Првом светском првенству у Буенос Аиресу 1950, о чудесном развоју југословенске кошарке. Он објашњава зашто је тренерску клупу заменио канцеларијом ФИБА, како је у кошаркашку игру увео „тројку“; сведочи о чувене „три секунде“ у финалу ОИ у Минхену 1972, зашто није упознао Тита а јесте британску краљицу Елизабету и Владимира Путина. Станковић открива тајне успешног лидерства и спортске дипломатије. И најважније: први пут казује о линијама свог живота, зацртаним и исписаним читким рукописом свог оца Василија у једном писму из 1939. године.

„Игра мог живота“ настала је на основу Бориних вишегодишњих казивања новинару и писцу Александру Милетићу. Ово је књига о једној спортској епохи виђена очима човека који ју је у доброј мери и моделовао, прво унутар бочних и чеоних линија терена, а потом поред и изнад њих. Књига која васпитава генерацију…