У среду 17. јануара 2018. године у 18.00 часова у спортској дворани „Wai Tai“ на Златибору одиграће се финална утакмица другог степена Купа Србије за кошаркаше између Златибора и Металца.

Тренер домаћина Златибора Вања Гуша изнео је очекивања пред финални меч.

– Велика је част што ћемо играти финале другог степена Купа Србије. Победили смо пре три дана Металац у првенственом мечу, али то ништа не значи, свима је стало да освоје овај трофеј… Металац је сјајан тим, што говори и њихов пласман на табели КЛС, они су клуб са традициом и ми им препуштамо улогу фаворита, иако смо домаћини. Очекујемо пуну дворану и квалитетну утакмицу – рекао је Гуша.

Његов колега на клупи клуба из Ваљева Михаило Почек рекао је о финалном мечу:

– Финале Купа је за нас велика утакмица… Златибор је домаћин, победили су нас недавно у лиги, а ми смо за ових пар дана покушали да повратимо екипу после првог пораза у КЛС у Ваљеву. Очекујемо отворену утакмицу, надам се да су моји играчи свесни да ривал има искусну екипу, да нису нимало наиван ривал. Сам ток меча ће показати колико смо спремни да им се реванширамо за пораз у првенству. Верујем да ћемо бити довољно мотивисани да одиграмо финале другог степена Купа Србије у добром ритму – поручује Почек.