Овогодишњи „Тренерски дани“ биће одржани 21. маја 2016. године у СЦ „Шумице“ (Београд, Устаничка 153). Као и претходних година, обезбеђени су угледни предавачи и интересантне теме.

Предавачи на „Тренерским данима“ биће наши познати кошаркашки стручњаци Миодраг Рајковић, Владе Јовановић и проф.др. Саша Јаковљевић

У суботу од 8.30 до 10.00 сати је пријављивање, а семинар предавањем од 10.00 до 11.00 часова отвара Миодраг Рајковић темом „Развијање контранапада, улазак у рани напад са основном идејом сарадње високих играча“. Владе Јовановић ће од 11.00 до 12.00 говорити на тему „Обука играча на позицији ниског поста“, док ће проф. др. Саша Јаковљевић од 12.00 до 13.00 сати одржати предавање на тему: „Моторичка припрема младих кошаркаша“

Присуство „Тренерским данима“ је један од два обавезна семинара за све тренере чланове УКСТ који раде са млађим категоријама. Услов за присуство Семинару је измирен први део годишње чланарине у износу од 3.000 динара. Тренери који уплате и други део годишње чланарине у износу од 5.000 динара добиће Тренерски пакет који ће садржати: тренерску мајицу, тренерску свеску, оловку и ДВД са предавањима Димитриса Итудиса са Београдске тренерске клинике 2015.

Уплате се могу изршити на рачун УКТС-а (број рачуна 205-114324-11) најкасније до 18.маја 2016.године, а у Позиву на број (на самој Уплатници) навести број лиценце тренера (како би се избегли могући неспоразуми), или обавестити канцеларију УКТС о извршеној уплати (телефон 011 3400851 или путем емаил-а: уктс@уктс.рс)

Као и до сада, уплате се могу извршити и на лицу места (у холу СЦ „Шумице“), непосредно пред почетак Семинара (приликом пријављивања).

Закон о спорту Републике Србије и Статут УКТС обавезују тренере на присуство на минимум два семинара у току године (Тренерски дани и БЦБ). Тренери који не буду присуствовали на два семинара у току године имаће обавезу да ураде Семинарски рад који ће бранити пред еминентном трочланом комисијом, која ће разматрати о овери лиценце. Надокнада за рад комисије и трошкови који из тога проистичу су у висини од 30.000 динара за тренере млађих категорија.