У суботу 19. маја у београдској дворани „Жарково“ одржаће се финални дан плеј-офа треће сезоне Јр. НБА лиге Србије.

Четири најбоље екипе ове сезоне настављају такмичење на Фајнал фору и бориће се за наслов првака треће сезоне Јр.НБА лиге, а то су две београдске екипе – Мемфис Гризлис (ОШ „20. Октобар“) и Орландо Меџик (ОШ „Лаза Костић“), екипа из Новог Сада Лос Анђелес Клиперс (ОШ „Жарко Зрењанин“) и екипа из Ниша Торонто Репторс (ОШ „Душан Радовић“).

У финалу Западне конференције састају се Мемфис Гризлиси (ОШ „20. Октобар“) и Лос Анђелес Клиперси (ОШ „Жарко Зрењанин“), а у финалу Источне конференције Орландо Меџик (ОШ „Лаза Костић“) и Торонто Репторс (ОШ „Душан Радовић“).

Поред утакмице за треће место и великог финала, биће организована индивидуална такмичења за дечаке и девојчице и Јуниор НБА клиника коју ће водити НБА тренери у сарадњи са координаторима такмичења. Финална утакмица је на програму у 15:45, после које ће уследити церемонија доделе награда и признања.

Учешће у такмичењима и клиници узеће представници многобројних школа учесника које очекује бројна изненађења, а за најуспешније су обезбеђене изузетно занимљиве награде. Догађају ће присуствовати представници НБА лиге, многобројни промотери такмичења, бивши НБА играчи и репрезентативци, представници наших спонзора Млекаре Шабац и Триглав осигурања, представници Амбасаде САД и многи други.