У суботу 14. марта 2020. почиње завршни турнир женског Купа „Милан Цига Васојевић“, који се први пут одржава у Сурдулици. У првом полуфиналу 14. марта од 17.00 часова састају се Радивој Кораћ и Врбас Медела, а од 19.30 часова Краљево и Новосадска ЖКА.
Завршни турнир женског Купа „Милан Цига Васојевић“ биће одигран без присуства публике у складу са одлуком Владе Србије о забрани масовних окупљања у затвореном простору због опасности од ширења „Корона вируса“.

Полуфинални мечеви биће директно преношени на youtube каналу КСС, док ће директан пренос финала у недељу 15. марта од 18.00 часова бити на ТВ Аренаспорт 4.

Капитени све четири екипе учеснице изнели су очекивања пред полуфиналне мечеве.

Тамара Бајић (Краљево)
– Кораћ и ми смо на папиру фаворити, тако да би требало да се нађемо у финалу, али сигурно ни полуфинале неће бити лако. Не потцењујемо квалитет екипе ЖКА која је у првенству показала колико вреди. Морамо у полуфинале да уђемо максимално, пуном снагом, борбено и енергично, као и током првенства, да би доказали улогу фаворита.

Љиљана Томашевић (Радивој Кораћ)
– Имали смо прилику да у последњем колу лиге одмеримо снаге са Врбасом и да се добро припремимо за полуфинале. На неки начин смо прижељкивали да не добијемо Краљево за ривала у полуфиналу, тако да се надамо пласману у финале. Биће занимљиво…
Анастасија Подунавац (Врбас Медела)

– Ми смо самим пласманом остварили наш циљ тако да стижемо у Сурдулицу растерећено… Трудићемо се, борићемо се и очекујем да ће се играти добар кошарка.
Лена Радуловић (Новосадска ЖКА)
– Већ другу сезону заредом немамо среће са жребом, јер за ривала у полуфиналу добијамо најбоље пласирану екипу у лиги. Остварили смо свој циљ пласманом на завршни турнир Купа. Реч је о такмичењу на коме је све отворено, никад се не зна шта ће да буде. Растерећени смо, даћемо све од себе да одиграмо најбоље што можемо.

Национални Куп самосталне Србије игра се од 2006. године. Највише трофеја освојиле су кошаркашице Хемофарма, чак пет, од чега четири заредом од 2007. до 2010. године. Партизан и Црвена звезда су се радовали три пута, црно-беле 2011, 2013. и 2018. године, а црвено-беле 2016, 2017. и 2019. Радивој Кораћ и Војводина освајали су Куп по једном, Кораћ 2014, а Новосађанке 2015.

Као и прошле године, паралелно са сениоркама играће и пионирке, и то Беобаскет Мини куп, на коме ће учествовати пионирке Краљева, Радивоја Кораћа и селекција Јужне и Источне Србије, а уместо Новосадске ЖКА играће пионирке Визуре. У суботу 14. марта од 12.00 сати у првом полуфиналу играће Радивој Кораћ и Селекција Јужне и Источне Србије, а у другом полуфиналу од 14.00 часова Краљево и Визура. У недеља 15. марта у 12.30 је меч за треће место, а у 14.30 финале.