Традиционални 18. Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“ одржаће се на Београдском сајму (хала 3) од 12. до 16. јануара 2018. године, а свечано отварање је заказано за суботу 13. јануара у 12.00 часова.

Мали кошаркаши, девојчице и дечаци, биће подељени у четири годишта: 2007. и млађи, 2008. и млађи, 2009. и млађи, и 2010. и млађи. Сваки клуб може да пријави више екипа коју чини 15 дечака или девојчица.

Турнир ће се одржати на пет терена на кошевима висине 2,60 м и 2,75 м и лоптама број „5“. Уз то, биће постављена и два терена на којима ће се играти Минибаскет на вештачкој трави.

У току такмичења биће организована клиника за тренере „Од минибаскета до кошарке“, као и предавања за узрасне категорије рада са најмлађима и то:

– Узраст 3-4 године – Минибаскет Играоница,

– Узраст 5-6 година – Минибаскет Учионица,

– Узраст 7-8 година – Минибаскет Радионица,

– Узраст 9-10 година – Едукативни тренинг Кошаркица,

– Узраст 11-12 година – Тренинг по станицама.

Том приликом ће бити представљени сви реквизити, кошеви и целокупна опрема која се користи за минибаскет. Обавезно је присуство свих тренера који раде са узрасном категоријом минибаскет, што је и услов за добијање лиценце.

Црвени крст Србије и УНИТАС организација, која се бави борбом против трговине људима и децом, током трајања Фестивала одржаће радионице…

Сви учесници који нису из Београда треба благовремено да обавесте организаторе о броју чланова екипа, како бисмо на време резервисали смештај у хостелу или ученичком дому. Такође, постоји могућност смештаја и у хотел „Србија“ (Устаничка, Београд).

За све учеснике 18. Међународног минибаскет фестивала „Рајко Жижић“ предвиђене су медаље и пехари.

Пријаве за учешће на Фестивалу примаће се до 31. децембра 2017. године на  имејл адреси: minibasket@kss.rs .