Све је спремно за финални турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се од 19. до 22. фебруара одржати у Нишу. Град на Нишави биће сведок борбе за трофеј у најмасовнијем такмичењу рекордни 11. пут, а шести пут од кад се наши најбољи клубови надмећу за престижни пехар Жућкове левице. Рачунајући СФРЈ, СРЈ и СЦГ, ово ће бити јубиларно 50. такмичење националног Купа, тринаесто од кад носи име Куп Радивоја Кораћа. И овог пута ће се за трофеј борити осам екипа, четири из АБА (Црвена звезда Телеком, Партизан НИС, Мега Лекс и Металац Фармаком) и четири и КЛС шампионата (Константин, Вршац Свислион, Војводина Србијагас и ФМП).

Трофеј брани Црвена звезда Телеком која ће бити у прилици да комплетира хет-трик пошто су црвено-бели тријумфовали на последња два финална турнира одржана у Београду и Крагујевцу. Партизан НИС је рекордер бо броју освојених тутнира у Купу, а занимљиво је да су црно-бели чак шест од 13 трофеја освојили кад се финални турнир одржавао у Нишу. Мега Лекс је прошле сезоне под именом Мега Визура пласманом у финале остварила највећи успех у клупској историји. Металац Фармаком је после сезона 1976/77 и 2012/13 поново у четвртфиналу Купа, а Ваљевци који су се ове сезоне вратили на стазе старе славе имају прилику да направе и корак даље.

Клубови из КЛС које ће овога пута представљати домаћи Константин, Вршац Свислион, Војводина Србијагас и ФМП сигурно је, пружиће и више од максимума да изненаде неког од фаворите из АБА лиге и завршни турнир Купа Радивоја Кораћа учине што узбудљивијим.

Град на Нишави је познат по гостопримству, а дворана “Чаир” по изузетној атмосфери. Празник кошарке у Нишу може да почне, а најбољи нека освоји Жућкову левицу.

посетите страницу посвећену финалном турниру Купа Радивоја Кораћа 2015 >>>