У духу предстојеће ,,Кошаркашке клинике Душан Ивковић“ желимо да подсетимо све кошаркашке тренере да је присуство овом стручном семинару обавезно за све чланове Удружења и да је његово похађање уједно и један од услова за стицање дозволе за рад кошаркашких стручњака:

,,Кошаркашки савез Србије овим путем обавештава кошаркашке тренере, чланове Удружења кошаркашких тренера Србије, да у складу са Законом о спорту, Правилником о номенклатури спортских занимања и звања, Правилником о дозволи за рад спортских стручњака, као и новим Правилником о дозволи за рад спортских стручњака – тренера у области кошаркашког спорта, сви кошаркашки тренери свих нивоа су дужни да присуствују стручним семинарима које организује Удружење кошаркашких тренера Србије.

Кошаркашки тренери су дужни да се стално усавршавају и учествују на стручним семинарима што се доказује одговарајућим сертификатима о учешћу на семинару.

Захтев за добијање дозволе за рад за сезону 2023/2024 подноси се Кошаркашком савезу Србије преко Удружења кошаркашких тренера Србије, уз доказ о обављеном стручном усавршавању – одговарајућем сертификату о учешћу на семинару и потврде о уплатама свих трошкова за издавање дозволе за рад.“

Као што сте већ претходно обавештени, на снагу је ступио нови Правилник о лиценцирању кошаркашких стручњака који је састављен у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије и Министарством спорта Републике Србије, a можете га погледати овде

Pravilnik

Уколико се већ нисте упознали са његовим садржајем, овим путем вас позивамо да то учините.

Кошаркашка клиника Душан Ивковић биће одржана последњег викенда јуна, 24. и 25. јуна 2023. у „Дворани Александар Николић“, у Београду. Стручни семинар ће предводити наш најтрофејнији тренер Жељко Обрадовић коме ће се придружити стране колеге селектори Винсен Коле, Гордон Херберт као и НБА легенда Двејн Кејси.