Мушка У16 репрезентација Србије остварила је прву победу на Европском првенству у Скопљу, пошто је у другом колу такмичења по групама савладала Пољску – 46:81 (10:16, 8:23, 15:18, 13:24)

Следећи ривал нашег тима биће селекција Летоније, сутра од 13,30 часова.

Тим који води тренер Милош Исаков-Ковачевић боље је отворио меч, први мали одмор дочекао са шест поена предности. Са пет брзих поена Ђорђа Шекуларца почео је други период, после чега је Србија повела 12:21. Серију је наставио Петар Радовић, да би новом тројком Шекуларца наш тим повео 14:30, да би поенима Василија Стојића, два и по минута пре краја првог полувремена, Србија повела и 21 разлике – 37:16. Били су то тренуци у којима су Орлићи преузели иницијативу на терену и преломили резултат.

Иако је њихова победа била извесна, наши момци су и у наставку одиграли у високом ритму, у последњем периоду дуго су држали ривала на једноцифреном броју поена и сигурно ишли ка првој победи на Евробаскету.

Сви играчи су добили шансу, минутажа је равномерно распоређена, а најефикаснији у нашем тиму био је Петар Радовић са 17 поена, Огњен Срзентић је додао 12 поена, уз 10 скокова, Ђорђе Шекуларац и Василије Стојић су бројали до 10.

Комплетну статистку можете видети овде

Фото галерију можете видети овде