Женска У16 репрезентација такмичење на Европском првенству у Измиру завршила је на седмом месту, пошто је у борби за пласман победила Мађарску – 53:51 (10:12, 13:15, 18:20, 12:4)

Иако је Мађарска већим делом меча диктирала ритам и била у вођству, наше девојке нису дозвољавале да се значајније одлепи. Све време су биле у игри и претиле преокретом. До њега су дошле половином последњег периода.

После четири минута игре у четвртој четвртини наш тим је серијом 7:2 пришао на само пола коша заостатка – 48:49, да би минут и по касније, поенима Хане Предојевић и повео – 52:51. До преокрета наше девојке су дошле захваљујући доброј одбрани, јер су ривалкама дозволиле само четири поена.

Предност је затим повећала Александра Алексић са пенала, а затим добро реаговала у одбрани, пресекла напад Мађарске, добро се снашла под кошем, на скоку била фаулирана. Опет је била половична са пенала за 53:51. Али, време је радило за наш тим који је предност успео да сачува до краја и прослави велику победу.

Најефикаснија у нашем тиму са по 14 поена биле су Милица Драгичевић која је додала и 11 скокова, и Хана Предојевић која је уписала 8 скокова, док је Јована Поповић стала на 10 поена.

Комплетну статистику можете видети овде

Фото галерију можете видети овде.