Женска У18 репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства у Коњи, пошто је у полуфиналу изгубила од Словеније – 65:89 (16:23, 18:20, 22:23, 9:23)

Наше девојке имају још једну прилику да освоје медаљу, сутра од 18 часова играће за бронзу против пораженог из другог полуфинала између Шпаније и Француске.

На крилима самопоуздања из претходних мечева, тим који води тренер Милан Видосављевић одлично је почео и полуфинале. Међутим, после брзог вођства 7:2 уследио је одговор Словеније која је врло брзо окренула ситуацију у своју корист.

Затим се разиграла и Марија Авлијаш и наш тим је у неколико наврата озбиљно претио. Међутим, за сваки покушај да ухватимо прикључак или окренемо резултат, Словенија је имала одговор, да би после три минута игре у другом полувремену наш тим заостајао чак 17 разлике – 37:54.

У овом делу Словенија је бежала и на плус 19, после чега је уследила реакција Србије која је до краја треће четвртине успела да спусти једноцифрен минус – Ана Милановић је убацила два пенала за 51:60, минут и шест секунди пре краја трећег периода. Потом је убацила и тројку за минус осам – 54:62, али је Словенија пред последњи обавезни одмор ипак имала 10 поена предности – 64:54.

Без обзира на овај резултат, наша репрезентација је самим пласманом у полуфинале премашила очекивања.

Најефикаснија у нашем тиму била је Марија Авлијаш са 24 поена, уз 7 скокова и 5 асистенција, Ана Милановић је додала 12, Јована Јевтовић 10.

Комплетну статистику можете видети овде.

ФОТО: ФИБА