Женска У18 репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Коњи. Тим који води тренер Милан Видосављевић у осмини финала био је бољи од Финске 70:64 (16:14, 7:15, 19:21, 28:14)

Следећи ривал нашег тима, сутра од 15.30 часова биће бољи из дуела Пољске и Португалије.

Иако су наше девојке одлично почеле, рано дошле и до осетније предности, морале су да се враћају из двоцифреног заостатка, али су сјајном игром у последњем периоду успеле да направе преокрет и дођу до победе.

После доброг старта, у другом периоду реализација је постала проблем. Тек седам поена наш тим је убацио у овом делу игре. Па ни чак скроз добра одбрана није спречила преокрет Финске која је на велики одмор отишла са шест поена предности – 23:29.

Наставак смо отворили серијом 5:0, пришли на 28:29. Држали прикључак до 32:35, на шта је Финска узвратила серијом 9:1 и побегла на двоцифрену предност – 33:44.

Тројка Катарине Кнежевић пред последње 43 секунде вратила је Србију у игру, имали смо прилику да заостатак још смањимо, али Ана Јованов није била прецизна ван поља ограничења.

Серијом 7:2 Финска је отворила последњи период, опет се одлепила на двоцифрену разлику. Повратак су режирале Миња Аранђеловић и Марија Авлијаш тројкама, серију наставиле Ана Милановић и Марија Авлијаш за 54:59, па 4,35 минута пре краја ситуација није изгледала тако лоше. Да би пред последња два минута поенима Марије Авлијаш наш тим заостајао само пола коша – 63:64. Уследила је добра реакција у одбрани Ане Милановић, па фаул над Авлијаш која је са пенала, после дуго времена, вратила Србији вођство – 65:64. Минут касније Маша Бузић тројком је оверила победу и пласман у четвртфинале. Пред последњих 17 секунди наш тим је водио 68:64, предност до краја сачувао.

Најефикаснија у нашем тиму била је Марија Авлијаш са 25 поена и 6 асистенција, Катарина Кнежевић је додала 11 поена, уз 11 скокова и 5 асистенција, Ана Јованов бројала до десет.

Комплетну статистику можете видети овде.

ФОТО: ФИБА