Репрезентација Србије до 19 година отпутовала је у понедељак поподне у Грчку, на последње провере пред Светско првенство на Криту (29. јун – 7. јул).

Селектор Александар Бућан изабрао је 12 играча који ће бранити боје Србије на овом великом такмичењу, а то су капитен Далибор Илић, Филип Петрушев, Марко Пецарски, Тома Васиљевић, Лазар Грбовић, Лука Церовина, Алтин Исламовић, Алекса Ћубић, Зоран Пауновић, Урош Трифуновић, Огњен Мићовић и Павле Кузмановић.

У стручном штабу селектора Александра Бућана су помоћни тренери Жарко Милаковић, Бојан Салатић и Томислав Томовић, кондициони тренер Милош Цветановић и физиотерапеут Аљоша Љубичић.

– На Криту нас очекују још две тренинг утакмице против домаћина Грчке ( 25. јун) и репрезентације САД (27. јун), које ћемо максимално искористити да се што боље припремимо за такмичење. Очекујем да до почетка првенства значајно унапредимо пре свега тимску игру, јер је иза нас само седам дана тренажног процеса у комплетном саставу. Стручни штаб има огромно поверење у селекцију играча који ће нас представљати на СП, екипу састављену од играча рођених 2000. године без млађих играча, што се дешава први пут у историји Србије и Југославије на СП У19 – објашњава селектор Бућан.

Наша репрезентација такмичиће се у групи Д са репрезентацијама Кине, Порторика и Француске. Први меч на СП Србија игра против вршњака из Кине 29. јуна, следи дуел са Порториком дан касније, па 2. јула са Французима.

Систем такмичења је такав да све екипе из група иду у осмину финала, само се према пласману утврђује са које позиције. Наша група Д укршта са групом Ц у осмини финала, и то Д1-Ц4, Д2-Ц3, Д3-Ц2, Д4-Ц1…