Мушка У20 репрезентација победом је завршила такмичење по групама на Европском првенству на Криту. У последњем колу Б групе: Црна Гора – Србија 69:75 (22:18 13:20, 17:20, 17:17).

Није добро кренуло. Црна Гора је много боље отворила меч. Већ у првом периоду имала и двоцифрену разлику. Али, од тих 18:6 за Црногорце све је почело да се мења. Наш тим је већ до краја првог периода ухватио прикључак, да би серију наставио и у другом, све док поенима Николе Шарановића нисмо и повели – 23:24.

Борба равноправних ривала потрајала је још неко време, да би наш тим разлику почео да прави крајем трећег периода. На нешто мање од три минута пре одласка на последњи обавезни одмор, Богдан Зимоњић је погодио тројку за плус седам – 47:54. То су били тренуци када су се и наши момци коначно ослободили притиска, разлика је ускоро била и двоцифрена – 52:62, на почетку последњег периода. Црна Гора јесте до краја успела да у пар наврата приђе на четири или пет разлике. Последњи пут 30 секунди пре краја – 69:73, али је финиш припао нашем тиму који је славио важну победу.

Најефикаснији међу Орлићима био је Михаило Петровић са 17 поена, двоцифрен учинак имали су још Матија Белић 12 поена и 9 скокова и Филип Бранковић – 10 поена.

Следи слободан дан на Шампионату у Ираклиону, такмичење се наставља утакмицама осмине финала, у којој се укрштају А и Б, односно Ц и Д група.

Комплетну статистику можете видети овде.

ФОТО: ФИБА