Женска У20 репрезентација Србије такмичење на Европском првенству у Литванији стала је у осмини финала, где је доживела пораз од Италије – 91:63  (26:17, 18:11, 24:19, 23:16)

Изабранице селекторке Дајане Бутулије такмичење наставаљају у борбама за опстанак. Први корак је разигравање за пласман од 9. до 16. места, где ће наше девојке ће играти против Португалије која је у осмини финала изгубила од Летоније 54:51.

Подсећамо, у “Б” дивизију преселиће се три најлошије пласирана тима из Литваније.

И овај меч наше девојке су отвориле слично као и многе пре – бојажљиво. Рано су дозволиле ривалкама да дођу до осетније разлике, после чега су биле у ситуацији да стално јуре заостатак. У неколико наврата су прилазиле, претиле, али нису успеле да направе и дефинитивни корак ка преокрету.

У трећем периоду су у неколико наврата прилазиле на 11 разлике, али све наде су нестале када је Италија серијом 12:0 отворила последњу четвртину и побегла на 80:47.

Најефикаснија у нашем тиму била је Јована Јевтовић са 13 поена, по поен мање убациле су Дариа Несторов, Мануела Пиљевић и Ана Милановић.

Комплетну статистику можете видети овде.

Фото: ФИБА