Кадетској репрезентацији Србије у четвртак од 14:30 часова предстоји најважнији меч на Светском првенству у Уједињеним Арапским Емиратима. Изабраници селектора Вање Гуше састаће се у четвртфиналу шампионата у Дубаију против селекције Канаде. Са три уверљиве победе на старту турнира наш млади тим је освојио прво место у групи „Д“, да би у осмини финала декласирао домаћу селекцију са – 116:31. Међутим, тек сада почињу прави изазови и битке за медаље.

– Иако мечеви са Кином и Арегнтином нису били нимало наивни, тек сада долазе на ред дуели са најјачим селекцијама. Канада је веом тежак протвник. Одликује их амерички стил игре. Веома су брзи и агресивни. Чврсти у одрани, са јако једноставним решењима у нападу. Имају поливалентне играче који могу да играју на више позиција у тиму. Физички и атлетски су веома доминантни, поготово на спољним позицијама. У ротацији је свих 12 играча, али ипак посебну пажњу треба обратити на Мареја и Вашингтона, њихове најбоље стрелце у досадашњем делу шампионата – истиче Вања Гуша.

Селектор српских кадета ипак верује да његови изабраници могу до тријумфа ако испуне неколико кључних задатака.

– Пре свега морамо наметнути наш стил, не дозволити јурњаву која одговара Канађанима, већ инсистирати на позиционој игри. Верујем да смо јачи у таквом односу снага. Веома је важно да број изгубљених лопти и грешака сведемо на минимум, иако ћемо због агресивности ривала бити под великим притиском. Контрола скока ће такође бити један од фактора који може да одлучи победника. У сваком случају очекује нас одличан супарник против кога може да се игра и верујем бори за победу – закључио је Вања Гуша, селектор мушке У17 репрезентације Србије.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА:

САД – Кина (12:15)
Србија – Канада (14:30)
Аустралија – Порторико (16:45)
Шпанија – Француска (19:00)