Српкиње на +32 са Словачком
Женска кошаркашка репрезентација Србије фуриозно је започела такмичење на турниру у Лиону, декласиравши селекцију Словачке са 85:53. Изабранице Марине Маљковић су одиграле импресиван први званични меч на припремама за Европско првенство и све време су контролисале резултат.

Прва четвртина није могла да укаже да ће у Лиону бити виђен такав расплет, пошто су Словакиње пружиле отпор српским кошаркашицама. После првих десет минута, играчице Марине Маљковић су водиле 25:21, али су већ у другом периоду почеле да повећавају предност до двоцифрене.

Своју надмоћ наша репрезентација је показала у другом полувремену, посебно у последњој четвртини, када је својим ривалкама дозволила да постигне само пет поена.

Најефикаснија у убедљивом тријумфу над Словачком била је Јелена Миловановић са 19 поена и три скока, а двоцифрени учинак имала је и Саша Чађо, која је утакмицу завршила са 14 поена. Нова играчица нашег националног тима Данијел Пејџ је уписала девет поена, док су по седам додале Тамара Радочај и Невена Јовановић. Код Словакиња истакла се капитенка Ана Јурченкова са 16 поена и шест скокова.

Словачка није уопште толико наиван противник. Ми смо и тимски и појединачно показали чврст карактер и свака играчица појединачно је максимално одрадила своју улогу у овом тиму. Ова утакмица појазала је да смо на правом путу до жељеног циља и зато ћемо наставити вредно да радимо – рекла је селекторка српске репрезентације Марина Маљковић.

Наредна утакмица репрезентацију Србије у Лиону очекује у петак од 21 час, када ће се састати са селекцијом домаћина. Поред репрезентација Србије, Француске и Словачке на турниру у Лиону учествује и селекција Велике Британије.

Овогодишњи Еуробаскет биће одржан у Мађарској и Румунији од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

Србија – Словачка 85:53 (25:21, 21:13, 20:14, 19:5)

СРБИЈА: Бутулија 5, М. Дабовић 2, Пејџ 9, Стјепановић 6, А. Дабовић 6, Радочај 7, Чађо 14, Јовановић 7, Миловановић 19, Црвендакић 4, Мандић 3, Топузовић 2.

СЛОВАЧКА: Бабурова 7, Хрушчакова 4, Балинтова 4, Кисова 5, Јурчекова 16, Тетемондова, Винучалова 2, Паленикова 9, Чазарова 1, Јошчикова, Крц-Турбова 5, Сламова.