Универизетска репрезентација Србије убедљиво је савладала селекцију Летоније –  89:61 у првом колу турнира у кинеском Шенжену. Победа добија на тежини јер ће исти ривал бити у групи са нашим тимом на Универзијади која ће се од 19. до. 30. августа одржати у Тајпеју.

Изабраници селектора Зорана Тодоровића знали су да одговоре на прилично грубу игру ривала и да од самог почетка наметну одговорајући ритам. Константно су повећавали предност све до коначних „+28“.

– Од почетка смо контролисали игру и резултат. Равномерно смо распоредили минутажу и сви су се осим Вељковића уписали у листу стрелаца. Марко Тејић је био доминантан у првом полувремену и дао велику подршку саиграчима.Ова победа никао не сме да нас опусти и да помсилимо да ће са Летонцима бити лако на Универзијади– истакао је селектор Тодоровић.

Србија: Јовановић 2, Бркић 7,  Тејић 14,  Ненадић 12, Вељковић, Павловић 7,  Ђоковић 13,  Николић 2,  Шаренац 8, Топаловић 8, Вранеш 11, Матић 5.

Универзитетска репрезентација Србије у другом колу турнира у Шенжен у уторак игра против селекције Црне Горе од које је била боља на турниру у Далијану.